Oldalak

2012. február 26., vasárnap

Lassú víz partot mos

Azt hiszem találó bejegyzés címet adtam. Az ember észre sem veszi,hogy milyen gyorsan múlik az idő. Vannak reménytelen helyzetek amikor azt érezzük,hogy egy helyben állunk,harcolunk az ár ellen de az erősebbnek bizonyul.

Írtam az SZKT versenyről. Jól éreztem az eredményt. Sikerült a tervezés része. 78%-os lett,büszke vagyok magamra:) Külön öröm,hogy jól tudom értékelni a saját teljesítményem,nem vagyok elfogult,valós képet alkotok magamról és az eredményemről.

Igazat megvallva amíg Zsolt az életem része volt borzalmas irányba haladtam,nem tudom mi lenne velem ha nem léptem volna ki még az utolsó pillanatban.  Tudom,hogy van amikor csak panaszkodok (itt is) de sokkal nagyobb a baj,mint amit ide valaha is leírtam. Nem feltétlen a pszichés állapotomra gondolok. Nagyon olyan volt eddig mintha sosem lenne ennek az egésznek vége és mégis itt a fény az alagút végén,kikecmergek belőle:)

A kitűzött céljaimat szépen sorban küzdöm le. Nincs olyan,hogy lehetetlen és ez a legjobb érzés a világon. Bármit elérhetek,lehet,hogy triplán kell tepernem mint másnak de még így is megéri:)

Legújabb tervek között a költözés szerepel. Sok múlik azon,hogy hova vesznek fel egyetemre vagy éppen nem:) Addig nem tudok keresgélni amíg ez nem derül ki de ettől függetlenül csak gyűlnek a tervek,és ez jó!


2012. február 21., kedd

Mirage (Oriflame-parfüm)

Igazán egyedi illat,egyáltalán nem megszokott tömegkreáció. Nem találtam hozzá foghatót sem Avon sem Oriflame termékek között abban a kategóriában amit képvisel. Viszonylag drága. Általában 3500-5000 Ft között mozog az ára. Aki most tervezi a rendelését annak jelenleg 3000 Ft. A pénzét megéri,mert igazán tartós illat. Reggel csak 2 kis fújás belőle és még este is intenzíven lehet érezni. Parfüm függőknek ajánlom,egyrészt a tartóssága másrészt az illata miatt. Nem téveszthető össze mással. Én úgy fogalmaznám meg,hogy keleties,fűszeres hatású. Az üvegéről és a dobozáról nem is beszélve,igazán szemet gyönyörködtető. Örök kedvencem marad:)
Az Oriflame így reklámozza(tökéletesen igaz):
"A Mirage Eau de Parfum minden cseppje maga a varázslat. Misztikus jegyei, az elemifa, a rózsa és a fűszeres vetiver a csábítás titokzatos eszenciájával ölelik át viselőjét. A Mirage felébreszti a bennünk szunnyadó szenvedélyt"

Tőlem is lehet rendelni,20% KEDVEZMÉNY a katalógus árhoz képest:) Megszaglászni lehet jönni hozzám:)

Termékek,teszt

20 évem során elég sok sminkszerrel és társaival kerültem kapcsolatba. Nem annak köszönhetően,hogy annyira sminkelném magam hanem azért,mert kíváncsi vagyok az újdonságokra,másokat szeretem "megszépíteni". Arra gondoltam,hogy a tapasztalataimat leírom ide is. Hátha valaki kedvet kap az adott "kence" megvételéhez vagy csak ötletet adok valakinek a problémájára.

Az irományaimat amiket ebben a témába írok "teszt" kategóriába sorolom ezért ha valaki csak ezekre kíváncsi akkor jobb oldalon a címkék közül keresse meg a "teszt" címkét,kattintson rá,így csak azokat a bejegyzéseket jeleníti meg a blog amelyekben a tesztelésről írok.

Mások véleményére is kíváncsi vagyok hiszen nem biztos,hogy mindenkinek azonos a gondolata velem illetve,hogy mindenkinek ugyanazok a termékek a kedvencei:)

2012. február 14., kedd

Sikító emberevő pók= KAMU

A tegnapi nap folyamán egy érdekes képet posztolt rengeteg ismerősöm. Már a kép kicsit sokkoló volt,az alatta lévő szövegről nem is beszélve.
A hozzátartozó csodálatos legenda:
"A képen látható pókfajta, a Camel Spider csak éjszaka jön elő, vagy ha árnyékot talál. Tizenhat km/órás sebességgel képes mozogni, és 1 métert tud ugrani. Ha megharap, Novocaint injekcióz beléd, amitől  azonnal elzsibbadsz. Alvás közben észre sem veszed, ha megharap. Reggel azonban, amikor felébredsz, látod, hogy hiányzik egy darab a kezedből vagy a lábadból, mert egész éjjel rágcsálták! Ha összetalálkozol egy ilyennel, amelyik éppen az árnyékban van, de a nap nemsokára eléri, a legjobb, ha elfutsz. Ha ugyanis észrevesz, azonnal elkezd majd üldözni az árnyékod miatt, és egész idő alatt, amíg kerget, sikító hangot hallat. Ilyen pókokat naponta találnak az Irakban lévő katonák. Képzeld el, milyen lenne, ha felébrednél, és egy ilyet látnál a sátradban!"

Igazat megvallva élből gyanús volt a sztori. Eléggé otthonosan mozgok a biosz illetve a fura állatok világában de ilyen pókról életemben nem halottam. Kicsit utánanéztem. A megoldást a hvg.hu nyújtotta.

"Ez a legenda minden tekintetben klasszikus városi legenda: félelmeinkre apellál (ki ne félne a pókoktól, főleg, ha még le is rágják a kezünket), valóságalapja növeli hitelességét (létezik Camel Spider nevű állat), a sztori képpel is alá van támasztva, s bár eredetileg az „amerikai félelempiacra” szánták, az internet segítségével az egész világot meghódította. E világkörüli út során a történet sokat torzult: lefordították, hozzáadtak, elvettek belőle – mindenesetre rengeteg variációja létezik.
A valóságban az angolul Camel Spider (tevepók) névre hallgató pókféle valóban létezik, főként a Közel-Kelet sivatagaiban honos, de megtalálható az Egyesült Államokban és Mexikóban is. Az amerikai közvélemény az első iraki háború során ismerte meg őket, az interneten keresztül terjesztett levelek azonban már akkor is tele voltak valótlan megállapításokkal.
A tevepók egyáltalán nem akkora, mint a kép sugallja. A fenti fotón két pók látható, ráadásul a kompozíció is megtévesztő. Ha a háttérben álló katona lábához viszonyítunk, valóban hatalmasnak tűnik az állat, de ha a jobb alsó sarokban lévő katona kabátujját nézzük, már egyáltalán nem.
A 16 km/órás sebesség nem túlzás (bár más változatokban 25 mérföldes, azaz 40 km/órás sebességet írnak), nem igaz viszont sem az 1 méter magasra ugrás, sem az, hogy ez a pókféle sikongatna. És ami a legfontosabb: a tevepók áldozatait nem érzéstelenítő segítségével cserkészi be, emberhúst nem eszik, legfeljebb más kisebb pókokat, gyíkokat vagy kisebb madarakat. Persze szeretni azért ezek ellenére sem kötelező őket."
Itt az emberevő pókotok: http://indavideo.hu/video/_Emberevo_pok_Irakban_

Ennyit az internet álltal terjesztett okosságokról. Ajánlom inkább a természetfilmeket. Többet tanulhat ott mindenki.


2012. február 6., hétfő

Eltűnt kutya :'(





 KÉREM AKI LÁTTA JELENTKEZZEN!!!BÁRHOL IS VAN ELMEGYEK ÉRTE!
Itt is lehet írni ha valaki megtalálta vagy facebookon is. Balogh Adél-Pécs
Lüszi a neve,középtermetű szuka kutyus. Szófogadó,engedelmes,nagyon okos. Ha megijed ugat de semmi kép sem harap! Ha valaki szimpatikus neki akkor azonnal elkezd hempergőzni neki,ideiglenesen fogadja be akit a bizalmába enged,amint értesítenek elmegyek érte! Kék nyakörv van a nyakába,biléta sajnos nincs rajta. Hosszú,vékony lábai,testéhez mérten pedig pufók hasa van.

Teljes mértékben ki vagyok borulva. Eltűnt Szaváról a kutyám :'( Pont most amikor már el volt tervezve,hogy visszatudjuk hozni,mert biztosítva lenne neki a hely. Ott csak ideiglenesen volt. El sem tudom hinni,hogy szegény Lüszi valamerre kóricál a hidegben,azt sem tudja merre van vagy esetleg meghalt :'(

Kölyök kora óta velünk volt,olyan mintha a gyerekem lenne.Én nem akarom elhinni,hogy esetleg nincs többé:'( Írtam már az állatmenhelyeknek,facebookon tettem ki hirdetést róla hátha látta valaki de eddig semmi reakció. Rettegek,komolyan mondom borzongok,hogy a kis drágám valahol vacog és el sem tudja képzelni merre kell mennie,hogy hazataláljon,ha egyáltalán persze még dobog a kicsi szíve :'(

Én nem hibáztatok senkit! Az egészről én tehetek :'( Rossz volt neki itt a lakásban,mert nagytestű,szeret a szabadban lenni,igazi izgága szeretetbomba volt mindig,2-3 óra is borzalmasan megviselte amikor egyedül volt. A másik kutyám tacsi,ő elalszik amikor egyedül van nem viseli meg ez az egész. Mivel a Laci falun lakott arra gondoltunk jobb lenne neki ott,hatalmas kertben futkoshat,nem úgy,mint itt:( Erre most meg eltűnt :'( Akármilyen módon de itt kellett volna maradnia és szembeszegülnöm a feletteseimmel (szüleim nem nézték jó szemmel,hogy unalmába szétszedte az ajtót stb. és valljuk be jogos volt...nem ide való egy ekkora kutya)....az én hibám minden:'(

2012. február 2., csütörtök

"Ma a vágy nem fűt, nincs Te meg Én.."

Elegem van,hogy úgy csinálsz mintha legyőzhetetlen lennél. Csak tudd egyáltalán nem vagy az. Sőt,egy egyszerű srác vagy aki maga sem tudja milyen ember is valójában. Én tudom milyen vagy,talán túl jól is ismerlek,nekem nem egy valaki voltál hanem minden! Nem tudom mire jó menekülni,mire jó letagadni még azt is ami nyilvánvaló,mire jó szórakozni és úgy csinálni,mint a gyerekek az oviban.

Az egészbe kezdek beleörülni. Remek dolog,hogy te ilyen könnyen kezeled de aludni,lélegezni,gondolkodni sem bírok. Mindenhol az emlékekbe botlok. Ott tartok,hogy az éhenhalás szélén vergődök mert szinte egy falat sem megy le a torkomon. Hiába erőltetem,csak rosszul vagyok,tovább megy ez valahol a kórházban kötök ki. Érsz nekem ennyit?!? Az a baj,hogy ha kellene éhendöglenék miattad,ha kellene eldobnám az életem érted. A kellene szón van a hangsúly,épp ez az,hogy nem kell,nem kell neked senki és semmi,főleg nem én. Ilyen ember egy útszéli kurvát sem érdemel,nem,hogy engem. És tudod mit? Akkor is talpra állok,fogsz te még sírva könyörögni utánam.