Oldalak

2011. szeptember 21., szerda

Névtelen

Mindig is azt gondoltam róla,hogy Ő különleges ember,hol napi szinten órákat beszéltünk,hol nem tudtunk a másikról semmit hónapokig. Itt volt az utóbbi időszak,rengeteget beszéltem vele,gyakorlatilag talán minden lépését tudtam,azt is amit nem Ő árult el,hanem kikövetkeztettem. Nem véletlen beszélek utóbbi időszakról...mert ami most van az egy nagy rakás szar:) Remek barát és jó ember...de el lett szúrva ez az egész,jobb volt amíg csak puszta barátág volt,bár talán sosem volt ez egy szimpla dolog. Én nem keresem,ő sem engem,ha nagyritkán beszélünk akkor sem jutunk túlzottan tovább a hogyvagynál. Ma valami bugyuta verset is írtam neki pedig mostanában ritka az ihlet,de ezt meg kellett írnom:S Szarul érint ez az egész,ismét mínusz 1 ember akit imádtam. Annyira úgy érzem,hogy én csesztem el:/ Hiányzik(L)

Más emberek,hogyan kezelik az ilyen helyzeteket? Egyáltalán gyakori az ilyen vagy csak én sodrom magam állandóan ilyen szitukba?!?

2011. szeptember 18., vasárnap

Érzelmek és anyagiak a kutyák világában

Mint az emberek többsége (főleg a személyes ismerőseim) tudják kutya mániás vagyok,imádom őket,mindegy,hogy kicsi vagy nagy,fajtiszta vagy keverék,szép vagy fura. Az a lényeg nálam,hogy kutya legyen. 2 blöki boldog tulaja vagyok. Az egyik Jared (tacsi keverék) a másik pedig Lucenne aki jelenleg sajnos nem velem lakik ugyanis nagyon nagyra nőt és anyukámék már nem engedték:( ezért most Lacinál van falun.

Lehet,hogy úgy alakulnak a dolgaim,hogy elköltözök a belvárosból,amint meghoztam a végleges döntést vagy biztos dolgot tudok azt megírom itt is. De maga csak a lehetőség a költözés miatt is eszembe jutott,hogy szeretnék még egy kutyust.

Fajtiszta kutyára azt mondják,hogy befektetés hiszen egyszer megveszi az ember,utánna pároztatja többszörösen visszajön a kiadás. Nem tudom....ebben a kategóriában is vannak kedvenceim,de aggaszt a beltenyészet,minden fajtának már van egy jellemző betegsége ami sajnos nagy valószínűséggel elő is fog jönni az adott kutyusnál. A beruházásra visszatérve pedig....úgy érzem,hogy egyes emberek kicsit elszálltak már.Én elhiszem,hogy hihetetlen nagy múlttal rendelkező családból származik a blöki de azért,hogy egy yorkiért 100 000 Ft-ot kérnek szerintem már kicsit túlzás. Persze a tenyésztők oldaláról szemlélve jogosak ezek az árak,ha van aki megveszi ennyiért miért adnák olcsóbban. Gondolkoztam azon,hogy mi az az összeg amit még max. kiadnák egy kutyára. Végül arra jutottam,hogy tenyésztőnek nem hiszem,hogy valaha is fogok fizetni:) Mindjárt kiderül minek.
Husky

Border collie
Az én Jaredem álmodik(L)

Maradok a Misinánál. Aki nem tudja miről van szó annak itt a link. Ez egy menhely,rengeteg kutyus várja itt a gazdikat. Oltva,ivartalanítva,csippelve kapjuk meg a kiválasztott kutyust. Egyáltalán nem kell attól tartani,hogy bemegyünk és ránk akarnak sózni egy kutyust,nagyon nyugodtan körül lehet nézni,akár órákat is lehet sétálni,a kiválasztott blökivel ismerkedni. Vannak kölyök,felnőtt és idős kutyusok is. Fajtiszta rajongóknak üzenem,hogy fajtiszták is!

Én azért választok innen kutyust,mert sokkal hálásabb,mint egy olyan kutya aki nem ismeri milyen a nélkülözés,jobban tudnak szeretni. Voltam a menhelyen nem egyszer és az itteni állatok nagyon zsúfoltan élnek,én mindig sírva jövök ki,mert nem tudok minden kutyát elhozni és segíteni neki,rossz nézni,hogy bemegy az ember és ezek a kutyusok leülnek az ember elé és sírnak,hogy vigye el őket:(

Lehet,hogy nem vagyok gazdag de inkább az itteni kutyusoknak viszek 15 kiló tápot ahelyett,hogy tenyésztőnek adjak 40 000-et. Egy tenyésztett kutyus úgyis gazdára talál de egy menhelyinek talán mi jelentjük az utolsó esélyt. Aki kutya vásárláson gondolkozik látogasson el a Misinába,egy próbát megér,ha nem találunk olyan kutyust aki tetszik nekünk még mindig el lehet menni a tenyésztőhöz,legalább adjunk lehetőséget az itteni kutyáknak a kitörésre.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a menhely kérlek látogass el a honlapjukra ott minden információt megtalálsz róluk,ha kérdésed van én is válaszolok:)

2011. szeptember 17., szombat

Kallódva a világban

Nem szeretek segget csinálni a számból de valahogy mindig sikerül. Egy hónapja írtam utoljára és csak röpke nyaralásként említettem amíg nem leszek....aztán lett a dologból a már fent említett hosszú távollét. Hiába ígérem,hogy írni fogok ha nem úgy jön ki a lépés ahogy tervezem. Nem is ígérgetek ezentúl,mert semmi értelme. Facen posztolom ha írtam,így akit érdekel megtudja onnan nem kell fölöslegesen a blogot nézegetnie. Akinek még nem vagyok ismije facen itt jelölhet:
http://www.facebook.com/AngelEmoStar

Nem mondhatni,hogy történt valami eget rengető dolog az életemben,nem nyertem meg a lottót,nem lettem híres író,nem lett gyerekem:D Szóval nagyon nagy események nem történtek,szokásos Adélos dolgok viszont igen. Most tanulok egy kicsit aztán folytatom agyament ömlengésem ebben a csodálatos blogban:)